Razmišljanja · Članci

Kome služiš

Postoji dva Boga, Bog Svemogući, stvoritelj vidljivog i nevidljivog sa velikim B, i đavao ili sotona.koji je bog sa malo b.

Đavao ili sotona je bog ovog svijeta. Izaberi kome ćeš služiti.

“u onima kojima bog ovoga svijeta zaslijepi umove nevjerničke da im ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Krista koji je slika Božja.”
– 2 Korinćanima 4:4

Svi govore da postoji jedan Bog. Bog Svemogući, stvoritelj vidljivog i nevidljivog, djelomično su u pravu. Ali sotona se naziva isto bogom, ali malo b, i to nitko neće priznati. Svi govore mi se molimo jednom Bogu, sa čime se ne mogu uopće složiti. Ja, kao učenik Isusa Krista se molim Bogu Ocu, kroz Isusa, Sina Božjeg koji je Bog u proslavljenom tijelu.

Ali druge religije niti neke “vjerske” zajednice ne priznaju Isusa kao Boga, iako Ivan 1:1 govori da je Riječ Bog, i u Ivan 1:14 govori da se ta riječ nastanila među nama, i da svi oni koji prime Isusa kao svog Spasitelja se nazivau djecom Božjom (Ivan 1:12), ali ako netko ne primi Isusa kao svog Spasitelja, on nije dijete Božje, nego samo stvorenje Božje. Hindusi imaju preko 3 milijuna bogova, pa ni u toj kategoriji ja se ne molim istom Bogu kao i oni, budisti imaju svog boga, budu, ali iza svih tih malih bogova je knez i vladar ove zemlje, sotona ili đavao koji je bog ovog svijeta.

Božja Riječ je jasna i upučuje da svatko može biti dijete Božje, i Bog Stvoritelj je pružio jedan uvjet kako netko može biti dijete Božje i to jednostavno (Rimljanima 9:9-10): “Jer ako ustima svojim ispovijediš Gospodina Isusa i srcem svojim uzvjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Jer srcem se vjeruje na pravednost, a ustima se ispovijeda na spasenje.”

Želiš li biti dijete Božije pozovi Isusa u svome životu, jer Isus je: jedini, put istina i život, i nitko ne dolazi Ocu osim po njemu (Ivan 14:6).

Autor: Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.