Razmišljanja · Članci

ISUS JE JEDINI PUT SPASENJA

“Ja sam Put, Istina i Život. Nitko ne dolazi k Ocu, osim po meni.”
– Ivan 14:6

Nikakva dobra djela koja čovjek čini, neće ga spasiti od vječne muke, nikakvo obožavanje drugih svetaca, neće vas spasiti od vječne muke, koliko god dobri bili, i ne činili tolika zlodjela, svi smo mi u Božjim očima griješnici, i kada umremo platit čemo cijenu za grijeh, a to je vječna smrt u paklu.

Ali zato je Nebeski Stvoritelj već u samom početku stvaranja čovjeka, napravio plan spasenja čovječanstva, jer Bog ljubi čovjeka kojeg je stvorio na svoju sliku i Bog ne želi da čovjek završi u vječnu smrt odvojen od svojeg Stvoritelja, ali Bog nas nije stvorio kao robote, već nam je dao slobodnu volju da izaberemo, pa tako kada odbacimo Božji plan spasenja.

Mi odbacujemo Boga i mi sami sebe osuđujemo na vječnu smrt, a očekujemo da nas Bog primi u svoje kraljevstvo nakon naše fizičke smrti, a za vrijeme ovoga života pljujemo po Njemu, psujemo ga, mrzimo ga i i neželimo ga u našem životu, tako da nas naša odluka vodi u vječnu smrt ili u vječni život. Bog nikoga na silu ne tjera, vodi i baca u vječnu smrt, nego je rekao “Slijedi me” i pruža ti ruku, a na tebe je hočeš li odbaciti tu ruku ili je prihvatiti.

Isus je Nikodemu rekao: “Jer je Bog tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, da svaki koji u njega vjeruje ne propadne, nego ima život vječni. Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da bi osudio svijet, nego da po njemu svijet spasi. Tko vjeruje u njega, nije osuđen; ali tko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.” (Ivan 3:16-18)

Na tebi je, biraj život (Isusa) ili smrt. Nema trečeg.

Autor: Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.