Razmišljanja · Članci

RUŽA I TRNJE

Netko će reči: “Ne mogu više živjeti kao kršćanin, preteško je, puno nevolja imam u svome životu kako sam se obratio”. Istina je da ćemo imati puno nevolja, ali Isus nam nije obečao život bez nevolja, ali zajedno sa Kristom možemo puno lakše hodati i proči kroz nevolje, jer dok smo bili u svijetu, i tada smo imali problema, nevolja, napada, jer sotona napada čovjeka jer je čovjek stvoren na Božju sliku i sotona mrzi čovjeka jer mrzi Boga i sotona mrzi sve što je Bog stvorio.

Kada se obratimo Kristu, tada sotona još više pojačava svoj arsenal napada sa svim mogućim oružjem, i više puta se možemo osječati kao gubitnici, ali kada se naučimo hodati u Kristovom prisustvu kroz Duha Svetog i kada naučimo se boriti Božjim oružjem (Autoritet kroz Duha Svetog, molitva, Božja RIječ – proklamacija, slavljenje, molitva u jezicima), sotona će drhtati jer Isus Krist je pobijedio sotonu. Isus je u Marku 16:17-18 rekao: “A ovi će znakovi pratiti one koji povjeruju: u moje ime će đavle izgoniti, novim će jezicima govoriti, zmije će uzimati, i ako popiju što smrtonosno, nipošto im neće nauditi; na bolesne će polagati ruke i oni će ozdraviti.” Sotona nam ne može ništa. U Djelima 14:22 piše da nam kroz mnogo nevolja valja ući u Kraljevstvo Božje. u Matej 11:12 Isus kaže: “A od dana Ivana Krstitelja do sada kraljevstvo nebesko podnosi nasilje, i nasilni ga uzimaju silom.”

Ruža je prelijep cvijet, ali na svojoj stabiljki ima trnje. Da bi ubrali ružu, moramo paziti da se ne ubodemo na trnje. Ja sebi tako slikovito znam opisati svoj hod sa Kristom, pun je ruža i trnja.

Moj je poziv svakome da ne odusta od Krista, jer tko kog odustane od Krista, on ponovno poziva i otvara vrata sotoni da vlada njegovim životom, koji će na kraju završiti u vječnoj muci. A sve one koji su odbacili Krista pozivam da se vrate nazad Kristu, i da se pokaju, jer dok još živimo na ovoj zemlji, Isus nam je podario i vrijeme da se možemo pokajati. To je njegova milost i milosrđe. Kada čovjek napusti ovu zemlju, nema više šansi za pokajanje. Isus je dao obečanje onima koji ustraju do kraja sa Njime, a to je vječni život u Njegovom prisustvu, bez boli, nevolja, pun radosti, života i veselja.

Nemoj reči: “Ja već živim u paklu”, to je samo djelić nevolja i muka koje sotona donosi, a to je zato što odbacuješ, milosni dar od Gospodina, a to je odbacuješ Isusa Krista i Njegovu žrtvu. Sotona će tada još više mučiti kada bez Krista umreš i završiš u paklu, sotona će se iživljavati na tebi i smijati će ti se, jer te je slagao, a ti si mu povjerovao. Isus ne želi da završiš odvojen od Boga.

Pokaj se i vrati se Gospodinu, jer život sa Isusom se isplati.

Autor: Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.