Razmišljanja · Članci

DA LI ČINIMO ŠTO ISUS KAŽE?

Ako Isus kaže opraštajte svima, ne samo nekima, pa čak i svojim neprijateljima opraštajte, da li to činimo? Ako Isus kaže ljubite jedni druge, da li ljubimo svoju braću i sestre ili ih ogovaramo, pričamo o njima iza njihovih leđa, ne praštamo im, nego smo buntovni po tom pitanju u našem napušenom egu, da li ljubimo za svoju braću.

Da li molimo za one koji su klimavi u vjeri, da li molimo za one koji su “duhovne bebe” kojima treba zrelo duhovno vodstvo ili se ne želimo baviti sa takvima, nego smo puni sebe u svojoj duhovnosti, da li molimo za one koji su otpali ili su previše tjelesni ili kažemo ne želim sa takvima imati posla. Naše je da molimo za takvu braću, i ne smijemo ih odbaciti od sebe u vjeri (ako takve osobe ne žele promjenu niti se pokajati nakon našeg svjedočenja i opominjanja u ljubavi, ne moramo ih uvijek nanovo obilaziti i opominjati nego ih staviti u Božje ruke i moliti za njih).

Ako Isus kaže tko voli više svog Oca i majku, ženu ili djecu nije dostojan Isusa, to znači da su nam obitelji na prvo mjesto, a Isusa stavljamo na drugo mjesto. ISUS jedino zaslužuje biti na prvom mjestu u životu, da li to činimo, ili su nam sve druge stvari na prvo mjesto, a Isus negdje usput stoji.

Zapitajmo se da li je Isus zaista naš Gospodin, ili mi to kažemo ustima, a srce nam je zaista daleko. Onda smo u Božjim očima licemjeri ili osobe sa dva lica. Želimo Isusa, a ne želimo se riješiti i ostaviti svijet i tjelesnost iza nas, nego smo kao Lotova žena koja je gledala za svijet koji je ostavila iza sebe (Sodomu i Gomoru) iako joj je anđeo Božji zapovijedi da ne gledaju iza sebe kada budu ostavili svijet grijeha koji će Bog osuditi vatrom i ognjem, nego da gledaju prema naprijed, pa je zbog toga bila stvorena u stup soli zbog neposlušnosti ili ćemo završiti kao jarci u vječnoj muci i patnji (Matej 25:31-46) jer iako su te osobe spomenute u tom događaju koji Isus opisuje u Mateju, jer i oni su govorili Gospododine, Gospodine, ali nisu radili što je Isus tražio od njih, jer nisu imali stav ljubavi i opraštanja u svome životu.

Otvorimo svoje srce i budimo iskreni i preispitajmo sebe gdje stojimo u vjeri, i pokajmo se.

Neka vas sve obilno blagoslovi naš Gospododin Isus Krist.

Autor: Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.