Razmišljanja · Članci

ŠTA ZNAČI KRIŽ ZA TEBE

Šta znači križ za tebe. Da li je to samo neki privjesak oko vrata, ili neki ukras na zidu. Da li je za tebe križ nešto što je popularno ili o čemu se govori u tvojem krugu društva, ili samo čista formalnost za vrijeme uskrsa.

Za mene je križ mjesto pobjede nad grijehom, za mene je križ gdje je moj Spasitelj Isus Krist proboden radi našeg grijeha, za mene je križ čin Ljubavi i praštanja, jer je Bog tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, da svaki koji u njega vjeruje ne propadne, nego ima život vječni. Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da bi osudio svijet, nego da po njemu svijet spasi. (Ivan 3:16-17), za mene je križ mjesto žrtve gdje je položeno pashalno janje, za mene je križ gdje je moj Spasitelj Isus rekao, svršeno je, te je Njegovim polaganjem života u grobu i Njegovim uskrsnućem plaćena cijena za moj i tvoj život, za mene je križ mjesto gdje postajuem dijete Božje, te više nisam neprijatelj Božji. Za mene je križ svakodnevno sjećanje i zahvalivanje za žrtvu koju je položio Moj Spasitelj i ne samo za vrijeme uskrsa. To je za mene križ.

Što ti je činiti da budeš spašen?

Da bio mogao ući u kraljevstvo Božje, moraš se nanovo roditi, ne tjelesno već po Duhu Svetom, jer Duh Sveti nas nanovo rađa kada se pokajemo za svoje grijehe, kada prepoznamo da smo sagriješili i kada smo uvidjel ida nam je potreban Spasitelj, jer Isus je rekao: “Ja sam Put, Istina i Život. Nitko ne dolazi k Ocu, osim po meni.” (Ivan 14:6). Nema više puteva do Boga, nitko se ne spašava po djelima, spašeni smo po Božjem milosrđu. “Jer milošću ste spašeni, po vjeri, i to nije od vas, to je Božji dar!” (Efežanima 2:8). Jer Spasitelj nam je potreban jer Božja Riječ govori: “Jer su svi sagriješili i nedostatni su slave Božje, i opravdani su besplatno njegovom milošću kroz otkupljenje u Kristu Isusu.” (Rimljanima 3:23).

Evo nekih stihova koji upućuju kako biti spašen od vječne muke u paklu.

Ivan 3:5
“Uistinu, uistinu, kažem ti, ako se tko ne rodi od vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje.”

Djela 3:19
“Pokajte se dakle i obratite se da vam se mogu izbrisati grijesi.”

Djela 16:31
“Vjeruj u Gospodina Isusa Krista, pa ćeš biti spašen ti i tvoj dom!”

Želim vam obilja Božjeg Blagoslova i da upoznate Isusa.

Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.