Razmišljanja · Članci

O ISPOVIJEDANJU VJERE I POKRET VJERE

Veliki broj kršćana su protiv pokreta vjere (Faith Movement) koji je poznat po pokretanju Kenneth E. Hagin. Mnogi su protiv jer ne shvaćaju da je taj pokret pokrenuo sam Duh Sveti preko svojeg sluge koji je bio otvorenog srca da primi od Gospodina nešto novo.

Ukratko, prema Haginovom svjedočenju (Izvor: Wikipedia), rođen je s deformiranim srcem i, kako se vjerovalo, neizlječivom bolešću krvi. Od njega se nije očekivalo da će preživjeti, a s 15 godina postao je paraliziran i vezan za krevet. U travnju 1933. primio je Krista. Tijekom dramatičnog iskustva obraćenja, izvijestio je kako umire, zbog deformiranog srca, tri puta u 10 minuta, svaki put vidjevši strahote pakla, a zatim se vraća u život. Ostao je paraliziran nakon obraćenja. Dana 8. kolovoza 1934. kaže da je podignut sa smrtne postelje otkrivenjem “vjere u Božju Riječ” nakon što je pročitao Marko 11:23-24. Također je izliječen od paralize i nikada nije imao problema s hodanjem. Njegovo dramatično ozdravljenje detaljno je opisano u knjizi Robertsa Liardona Božji Generali (God’s Generals).

Tekst Marko 11:23–24 definirao je njegovu službu i bio je njegov najčešće citirani stih:

„Jer uistinu vam govorim, da onaj koji kaže ovoj gori: ʻPomakni se i baci se u more!ʼ i ne sumnja u svome srcu, nego vjeruje da će se dogoditi to što govori, bit će mu ono što kaže. Zbog toga vam kažem: sve ono što želite kad molite, vjerujte da to primate, i bit će vam.“

Ako čitate Božju Riječ, a pogotovo Novi Zavjet, veliki broj stihova govori o vjeri. Jer ako želimo Bogu ugoditi, jer ako želimo pristupiti Bogu, moramo vjerovati da Bog postoji i da nagrađuje one koji ga traže (Hebrejima 11:6). Naš odnos sa Isusom ovisi o vjeri. Isus je govorio da je naša vjera velika samo kao gorušičino sjeme (Sićušno sjeme iz kojega izraste biljka viša od čovjeka), mogli biste ovoj planini reći da se pomakne i ona bi se pomaknula. Ništa vam ne bi bilo nemoguće (Matej 17:20). Tako da vidimo da je vjera osnova kršćanskog života. I Isus nas poziva da govorimo Božju Riječ u svome životu, za svako područje našeg života.

Ukratko ja sam bio nevjeran u pogledu ispovijedanja vjere, odnosno objavljivanja Biblijskih stihova kako u području zdravlja, jer imam velikih zdravstvenih problema sa kralježnicom, tako i u području financija, jer sam nezaposlen, a zbog velikih bolova u kralježnici nisam u mogućnosti raditi. Dugo vremena sam bio u toj oluji nevjere i sumnje, jer tu vas najlakše đavo može dobiti da postanete nevjerni i puni sumnje u Božju Riječ i u Boga, jer sam ispovijedao Biblijske stihove u području zdravlja i ništa se nije dogodilo, a ispovijedao sam da je Isus naš Spasitelj, a sumnjao sam u Njegovu Riječ.

Bog mi je govorio da odbacim sumnju i nevjeru, jer ne stojim na dobrom putu i da ne gledam na okolnosti nego da stojim u vjeri, bez obzira da li sam iscjeljen ili ne. Najviše mi je otvorilo oči svjedočanstva kršćana koji služe Bogu svim srcem, i to i čak iz i invalidskih kolica, neki nemaju ni ruke niti noge kao poznati kršćanin Nick Vujičić. Ja sam odlučio služiti Gospodinu bez obzira na sve i na situaciju i vjerovati Isusu da se On može pobrinuti za moj život.

I na kraju najveći primjer ispovijedanja vjere su tri mladića iz knjige Danijela 3:1-30 koji su odbili da se poklone kipu koji je napravio kralju Nabukodonosor pa ih je na kraju bacio u užarenu peć. U stihu 16 i 17 piše:

„Šadrak, Mešak i Abed Nego odgovorili su kralju: »Nabukodonosore, nećemo se braniti i opravdavati pred tobom. Ako nas baciš u užarenu peć, Bog, kojeg štujemo, može nas spasiti. Ako želi, on će nas osloboditi. Ali, kralju, trebaš znati da, ako nas i ne spasi, mi nećemo služiti tvojim bogovima niti se klanjati zlatnom kipu koji si postavio.“

Takav i mi stav trebamo imati, bez obzira došao odgovor ili ne na naše ispovijedanje vjere u određenim situacijama, ostanimo vjerni Gospodinu i čvrsto stojimo u vjeri sa spoznajom da će nas Gospodin izbaviti iz svake oluje i čak da će sa nama proći kroz svaku oluju na Njegovu slavu, jer ako odbacimo vjeru odnosno ispovijedanje vjere i biblijskih stihova mi onda govorimo da nas Isus ne može iscijeliti i da se Bog Otac ne može pobrinuti za svaku našu potrebu, iako je obećao u svojoj Riječi da će se pobrinuti za cijelo naše tijelo.

Autor: Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.