Razmišljanja · Članci

Govor ili molitva u jezicima i neki kršćani danas

Žalosno je kada neki kršćani danas su protiv Duhovnog dara govora u jezicima, koji je dan za izgradnju kršćanina u njegovom hodu sa Gospodinom. Kažu to je bilo samo za prvu crkvu. Isus je dao naputak i naredbu prvim učenicima, a ta se naredba odnosi i na nas danas i na sve buduće generacije do dolaska Isusa Krista (Marko 16:15-18):

Tada im je rekao: “Idite po svemu svijetu i propovijedajte evanđelje svakom stvorenju. Tko povjeruje i krsti se, bit će spašen, a tko ne povjeruje, bit će osuđen. A ovi će znakovi pratiti one koji povjeruju: u moje ime će đavle izgoniti, novim će jezicima govoriti, zmije će uzimati, i ako popiju što smrtonosno, nipošto im neće nauditi; na bolesne će polagati ruke i oni će ozdraviti.”

Zapazite, novim će jezicima govoriti, to se odnosi na sve one koji Isusa slijede, znači govor u jezicima izbacimo a ovo sve ostalo prihvatimo. Pazimo kako se odnosimo prema Duhu Svetom, jer ako kažemo da je govor u jezicima vrijedio samo za prvu crvku, pa kada čitamo poslanice kome su one usmjerene, usmjerene su prema crkvi Isusa Krista, ne samo prema prvim apostolima, nego prema svim budućim generacijama. Ako je govor u jezicima samo za prvu crkvu onda su i poslanice samo za prvu crkvu, nemojmo ih čitati niti koristiti prema tom razmišljanju, nego živimo prema nekim svojim mjerilima, jer sve dok budemo Boga i Njegovu Riječ stavljali i koristili u tom smislu kako nama paše, mi ograničavamo Boga, i govorimo Bogu Svemogućemu, da na On netreba i da mi najbolje znamo. Ne stavljajmo Boga niti tumačenje Božje Riječi u neku malu kutijicu koju čemo zatvoriti sa ključem.

Ako nešto ne razumijemo tražimo od Gospodina mudrost i razumijevanje Njegove pisane Riječi, da ona u nama zaživi i donese život, jer ako Njegova Riječ u nama ne oživi po Duhu Svetom, Biblija je isto kao i najbolji bsetseller ili najbolji roman koji nema u sebi života, nego razonodu i zabavu čitatelju. Ne ograničavaj Duha Svetog, nego Ga pusti da djeluje u tvome životu, i ako doživiš krštenje u Duhu Svetomu sa znakom govora u jezicima, pusti Duha Svetog da preuzme kontrolu nad tvojim jezikom, mislima, srcem i cijelim tijelom. U početku češ možda izgovoriti par riječi nerazumljive koje zvuče kao neko brbljanje, ali ako taj dar non-stop koristiš on će se razvijati, pa će od par riječi iz tvoji usta teći čitave riječi i rečenice. Kada Duh Sveti preuzme tvoj život, to je život u radosti, ljubavi, miru, praštanju, i ti polako postaješ Kristolik.

Pročitajte cijelu 1 Korinćanima, 14 glava i ako nešto ne razumijete, opet kažem tražite od Gospodina mudrost da vam otkrije značenje. Možda će vam doći otkrivenje da vas Gospodin vodi u neke druge dijelove Biblije, možda će doći otkrivenje po nekom bratu i sestri ili po nekom Božjem sluzi u propovijedi. Budite otvoreni, ako budete čekali direktno na glas od Gospodina, on će vas uvesti u ovo što sam naveo, ali i vaše tijelo ili đavao će najčešće govoriti, da to nije u skladu sa Božjom Riječju i da na to ne treba obratiti pažnju.

Đavao zna ako budete koristili dar govora u jezicima, i što se više budete izgrađivali u tom daru, on zna da će to biti velika prepreka da uništi vaš život i da vas oslabi da ne budete jaki u Kristu, da vas može srušiti i odvojiti od gospodina, jer samo onaj koji zna šta je u Kristu, koji koristi cijeli Božji oklop i oružje koje nam je Isus dao da stanemo protiv đavla, taj kršćanin je opasan za đavla.

I na kraju poruka iz 1 Solunjanima 5:19: “Ne gasite Duha!”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.