Razmišljanja · Članci

Isus kuca i na vrata tvog srca

„Lisice imaju jame i ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje da nasloni glavu.“
– Matej 8:20

Kad god pogledam neki tekst, a vezan je za ovaj stih, većinom autori tih tekstova spominju da je dok je Isus služio na zemlji da je bio siromašan, da nije imao svoju kuću, da je uvijek putovao. Istina je da se Isus odrekao svoje božanske slave, i da je postao tijelom jednak kao i mi. Ali se ne mogu složiti da je bio siromašan i da nije imao svoju vlastitu kuću. Dok je odrastao njegov zemaljski otac Josip je bio drvodjelja ili tesar. Josip je imao svoju kuću, a kako je bio tesar imao je i svoju radionicu. Znači imao je biznis i svatko zna da biznis ima svojih nedostataka, a i dobitaka, ali Josip nije bio siromašan. Josip je za svoju djecu radom opskrbljivao, a tako je Isus odrastao i naslijedio je zanat svog Oca, možda su i njegova zemaljska braća i sestre isto sa njime radile, ali Isus je bio prvorođenac pa je tako i radio za svoju obitelj.

Ja vjerujem da je Isus uz biznis i kuću naslijedio jer je ostao sam sa svojom majkom, braćom i sestrama. Kad je sa 30 godina stupio u službu, Isus se posvetio poslanju Njegovog nebeskog Oca, jer Isus je znao zašto je došao na Zemlji. Iako je Isus putovao i pronosio Spasenje svakom koji u Njega uzveruje, ja vjerujem da u danima kada nije putovao da je prebivao u domu svom, a možda i usput se bavio svojim zanatom. Ali znamo da je blagajnika kesa bila kod Jude. Kada je nahranio 5000 ljudi, rekao je prvo učenicima na hranite ih vi, a oni su rekli da imaju 200 denara kod sebe (Marko 6:37). Tako ponavljam Isus nije bio siromašan.

Ja vjerujem više da se taj stih odnosi na odnose, ljubav i zajedništvo. I lisice i ptice su imale mjesto gdje su živjeli u zajedništvu sa svojom obitelji, imali su prisne obiteljske odnose. Isus se sa njima poistovjetio jer On pita da li ćeš me pustiti u svome srcu, da li hoćeš da imaš sa mnom zajedništvo, jer stih u Otkrivenje 3:19-20 kaže: “Evo stojim na vratima i kucam. Ako tko cuje moj glas i otvori vrata, uci cu k njemu i vecerati s njim, i on sa mnom”.Meni je tako govorio ovaj stih da Isus želi imati zajedništvo i pristan odnos sa nama, a ne da je bio siromašan.

Isus te i danas pita, da li želiš otvoriti vrata svojeg srca, da li želiš imati zajedništvo i pristan odnos, jer Isus te ljubi i On kuca na vrata tvojega srca. Pozorno slušaj i otvori vrata svojeg srca i iskaži dobrodošlicu Kralju nad kraljevima. Ja sam to učinio.

Autor: Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.