Razmišljanja · Članci

LJUBAV ILI MRŽNJA

Tko god kaže da je kršćanin i učenik Isusa Krista, a više ljubi prijateljstvo u svijetu, nego svog brata ili sestru u Kristu hoda u tami. Božja Riječ govori da tko god mrzi svoga brata, je jednak ubojici. Ako govorimo da ljubimo Boga, tj. Da ljubimo Isusa, a mrzimo brata mi smo pred Bogom lažljivci, jer kako možemo reći da ljubimo Boga kojeg ne vidimo, a mrzimo brata kojeg vidimo. Bog nas poziva na ljubav i zajedništvo u Kristu. Jer ako hodamo putem mržnje i neljubavi prema braći i sestrama u Kristu, mi smo na putu prema vječnoj smrti u tami odvojeni od Boga.

Pazimo kako se ponašamo u svijetu, jer kako će nas svijet prepoznati nego jedino po ljubavi. Ako u nama nema ljubavi, mi smo isti kao i ovaj propali svijet koji ide prema vječnoj smrti u paklu, jer ako u nama ne vide Krista, onda ljudi oko nas ne vide potrebu za spasenjem u Kristu Isusu.

Radimo na sebi i promijeni svoj stav i karakter. Nismo svi isti u Kristovom tijelu, ali smo svi jedan drugome potrebni za rast, nismo svi iste misli, ali trebamo biti iste misli u Kristu Isusu. Ljudsko tijelo ima različite udove, ali svi su udovi potrebni da bi tijelo moglo funkcionirati. Ako mrziš i nečjubiš crkvu (braću i sestre)tj. tijelo Isusa Krista, a ispovijedaš da si kršćanin ili učenik Isusa Krista, ti mrziš samog spasitelja i ne ljubiš Isusa i Njegovu žrtvu na križu koju je učinio za sve koji su sagriješili, jer i ti si bio nekad protivnik Boga, ali si se pomirio sa Bogom kroz Isusa krista, kada si se pokajao i priznao da si sagriješio i kada si pozvao Isusa za svog Spasitelja. Vrati se nazad i pokaj se da ne završiš u paklu, dok je još vrijeme milosti i spasenja. Ne budi licemjer ili dvolična osoba.

“Tko kaže da je u svjetlu, a mrzi brata svojega, u tami je sve dosad. Tko ljubi brata svojega, ostaje u svjetlu i sablazni u njemu nema. Ali tko mrzi brata svojega, u tami je, i hodi u tami, i ne zna kamo ide jer mu je tama zaslijepila oči.”
– 1 Ivanova 2:9-11

Ne ljubite svijet ni ono što je u svijetu. Ako tko ljubi svijet, ljubav Očeva nije u njemu.”
– 1 Ivanova 2:15

“Svaki koji mrzi brata svojega, ubojica je. A znate da nijedan ubojica nema vječni život koji bi prebivao u njemu.”
– 1 Ivanova 3:15

“Kaže li tko: “Ljubim Boga”, a mrzi brata svojega, lažljivac je. Jer tko ne ljubi brata svojega kojega vidi, kako može ljubiti Boga kojega ne vidi? I ovu zapovijed imamo od njega: tko ljubi Boga, neka ljubi i brata svojega.”
– 1 Ivanova 4:20-21

Autor: Čedo Todorović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.